Mouchart

Zorgmodule preventie diabetische voetulcera 2019

 

De nieuwe Zorgmodule Preventie Diabetische Voetulcera 2019 is geïmplementeerd per 1 januari 2021. Deze nieuwe zorgmodule sluit beter aan bij de vigerende Richtlijn Diabetische Voet 2017 en de NHG-Standaard DM2 2020.

 

Ten opzichte van de eerdere versie uit 2014 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd. Naast een aanscherping op basis van nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen, zijn ook verbeteringen op basis van praktijkervaringen in deze versie meegenomen.

 

Ook is er een landelijk kader gecreëerd om de zorg doorlopend te verbeteren en de kwaliteit te borgen. In de opbouw van de zorgmodule is een duidelijk onderscheid aangebracht tussen inhoudelijke- en organisatorische aspecten om de leesbaarheid te verbeteren.

 

Zorgmodule bureaulegger

 

We hebben een bureaulegger ontworpen om overzichtelijk te maken welke veranderingen er zijn per 1 januari 2021, zodat je snel en eenvoudig kan zien in welk zorgprofiel je patiënt valt. We hopen dat dit het bepalen van het zorgprofiel vergemakkelijkt. Neem contact met ons op voor een hardcopy versie. Je kan hem ook hier downloaden.

 

 

Voetzorg bij diabetes mellitus

 

Hoe is de voetzorg voor mensen met diabetes mellitus geregeld qua behandeling, vergoeding en de samenwerking tussen podotherapeut en medisch pedicure? In de flyer 'Voetzorg bij diabetes mellitus' van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten vind je de info die wordt gedeeld met patiënten. Wil je deze flyer downloaden? Klik dan hier!

 

Meer info?

 

Heb je na het lezen van de zorgmodule nog vragen? Kijk of het antwoord staat bij de veelgestelde vragen

 

Meer info over de nieuwe zorgmodule kan je vinden in de video die is gemaakt door onze beroepsvereniging, de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten. Wil je de video bekijken, de zorgmodule en de samenvattingskaart downloaden? Kijk dan hier:

 

Video Zorgmodule Preventie Diabetische Voetulcera 2019

Zorgmodule Preventie Diabetische Voetulcera 2019

Samenvattingskaart Zorgmodule Preventie Diabetische Voetulcera 2019