Mouchart

De 65 + er

 

De ouder wordende voet heeft diverse specifieke complicaties. Als u uw voet vergelijkt met de leeftijd van toen u 20 was dan zijn de verschillen meestal duidelijk zichtbaar.

 

Vaak veranderd de voet van vorm. Er ontstaan “knobbels en bobbels”. Ook tenen trekken vaak krommer en de voet zakt vaak verder door. Voeten worden soms langer en breder en eens adequaat schoeisel lijkt ineens niet meer te passen.

De dikke vetlaag (plantair capiton) dat zich onder u voet bevind, slinkt en geeft op den duur vaak het gevoel op botten /steentjes te lopen in de voet. Tevens kan de voet vaak minder aan qua belasting. Het uren wandelen gaat niet meer zo soepel en u raakt sneller vermoeid. Wij noemen dat een verandering van belasting versus belastbaarheid.

Ook instabiliteit zowel door leeftijd als door onderliggende aandoeningen (parkinson, neuropathieën, ziekte van Ménière, tia’s enz) geven problemen bij staan en lopen.

 

Hoewel de podotherapeut niet in staat is uw voet te "verjongen" kunnen wij u wel helpen zolang zo lang mogelijk op een adequate manier FIT te blijven!

 

 

© podotherapie Mouchart